Неможливо встановити Windows на цей диск

Жорсткий диск відображає 0 Мб загального місця, як вирішити проблему.

Був у мене HDD диск до ноутбука, на якому часто зависала операційна система. Перевіряв його на биті сектори, потім полишив і забув на декілька місяців. Аж до поки не з’явився в мене ноутбук без жорсткого диску і для перевірки його стану я встановив свій. Ноут сказав що операційної системи на диску нема, тому я вставив установочну флешку з Віндовз

В програмі встановлення системи дійшов до останнього вікна, в якому була така картина. Загальний розмір – 0 мб. Вільно – 0 мб, при цьому кнопка “Далі” була неактивна і в нижній частині вікна виводилося попередження “Неможливо встановити Windows на цей диск”.

Створити розділ також не вийшло:

виходила помилка “Максимальний необхідний розмір – 0 Мб” або “Нам не вдалося створити новий розділ. Помилка: 0x80042925”.

Мій диск має 500Гб, а відображає 0. Я вирішив спробувати очистити диск за допомогою diskpart і мені це допомогло повернути правильне значення розміру диску і ось як це зробити:

Клавішами shift+f10 відкрити командний рядок і ввести послідовно команди:

diskpart

list disk (якщо диск єдиний на ноутбуці, то він буде Диск 0)

sel disk 0 (вибираємо Диск 0)

clean (проводимо очищення диска і сподіваємося, що це призведе до виправлення помилок на HDD)

Якщо команда clean не допоможе, спробуйте clean all, ця команда примусово запише в усі сектори жорсткого диска нулі. Це повністю видалить усі дані на HDD і позбавить його від помилок.

Після перезавантаження об’єм диску прийшов у норму.

Далі вже зумів нормально розмітити диск і встановити windows.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *